Mazhar Sevim:”Şehit erin cenâzesinde ben de bulunmuştum”

Mazhar Sevim:”Şehit erin cenâzesinde ben de bulunmuştum”







Erdek'in tanınmış kişilerinden Mazhar Sevim, Erdek Şehitliği'ne defnedilen erin cenâze töreninde kendisinin de bulunduğunu açıkladı.

85 yaşındaki Sevim, tarihini tam olarak anımsayamadığı cenâze töreniyle ilgili olarak şunları söyledi:

O yıllarda, Yavuz Zırhlısı sık sık Erdek'e gelirdi. Yine o dönemde gelen Yavuz, limanımıza demir atmıştı. Yavuz'da kancacı olarak çalışan bir er, fırtınalı bir akşam, gemiden düşerek, denizde boğulup, yaşamını yitirdi. O fırtınalı gecede, denizde erin cesedini arayanlar arasında ben de vardım. O yıllarda, ilçede elektrik de bugünkü gibi değildi. Karanlıkta erin naaşına ulaşmak mümkün olmadı. Erin naşı, ancak üç gün sonra denizden çıkarıldı ve şehitliğimize gömüldü. Benim gibi cenâze törenine kalabalık bir topluluğun yanı sıra Yavuz Zırhlısı'nın bandosu da katıldı.”

Kayınpederi Hâfız İbrahim Efendi'nin yanı sıra anne ve babalarından, Erdek Şehitliği'ne, o yıllarda hastane olarak kullanılan Atatürk İlkokulu'na tedavi için gelip, yaşamlarını yitiren Çanakkale'den gelen askerlerin gömüldüğünü de dinlediklerini vurgulayan Mazhar Sevim, Kim ne derse desin, burası bir numaralı şehitliktir” diye konuştu.

Mazhar Sevim kimdir?

1927 yılında Erdek'te doğdu. Uzun yıllar, çeşitli meslek dallarında ticaret yaptı.

Erdek'in geçmiş tarihini çok iyi bilen Sevim, 60 yıldan beri Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söylüyor.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı